PASTORPRAAT

Pastorpraat

Omdat de inleverdatum voor deze Alleen Samen in onze vakantie valt, heb ik al begin juni kopij geschreven. 
Zoals het nu lijkt zullen we op zondag 5 juli onze eerste kerkdienst in de coronacrisis kunnen houden. Dit zal gebeuren met de nodige voorzorgsmaatregelen en aanpassingen. We vinden het heel belangrijk dat de kerk(dienst) een veilige plek is, waar iedereen zich ook veilig voelt.
Het is erg jammer dat het niet mogelijk is om met elkaar te zingen, maar het schijnt dat zang een grote verspreidingsbron is.
Jan ter Horst, Yme van der Valk en ondergetekende hebben deze dienst voorbereid. Het thema is ‘Alleen Samen’. Zonder zang, maar wel met muziek en een gezamenlijke Bijbellezing.

Verhaal “De ontevreden vis”

In een vijver zwommen heel wat visjes. Ze waren heel gelukkig. Maar, in die vijver zwom ook een grote vis. Voortdurend zei hij: ‘Uit de weg, dit is mijn plek.’
Op een dag zei een klein visje: ‘Grote vis, waarom ga je niet naar de grote rivier? Daar kun je vriend zijn van alle andere grote vissen!’
‘Goed idee!’, dacht de grote vis, en bij de volgende overstroming zwom hij naar de grote rivier. Daar werd hij omringd door wel vijf vissen, die veel groter waren dan hij.
‘Opzij, visje!’, riepen ze, ‘weet jij dan niet dat dit onze plek is?’
De vis dacht: ‘Maar hoe kan ik hier leven, als ik geen plekje krijg?’
Daarom ging hij ’s nachts op zoek naar eten. Ineens stond hij oog in oog met een grote katvis. Die had hem zeker opgegeten, als er niet toevallig een boot voorbijkwam, die zoveel golven maakte, dat hij zich in de modder kon verstoppen.
‘Was ik maar in mijn eigen vijver gebleven’ dacht hij.
En bij de volgende overstroming liet hij zich terug meedragen naar zijn vroegere vijver. Sinds die dag kunnen de kleine vissen zomaar om hem heen zwemmen. En de grote vis voelt zich niet te goed om samen met hen te leven.

Uit: Een parel voor elke dag.

Bereikbaarheid en contact

Heeft u behoefte aan een telefonisch gesprek, dan kunt u mij gerust bellen : 06 130 78 130. Ook is het mogelijk contact te hebben via Whatsapp. En mailen kan ook naar pastor.pgoldemarkt@gmail.com . Zelfs een ‘ouderwetse’ briefwisseling behoort tot de mogelijkheden.

Mocht ik niet in de gelegenheid zijn mijn telefoon direct te beantwoorden, spreek dan gerust een boodschap in. Ook de mail lees ik niet dagelijks, maar wel minstens 3x per week – het kan dus iets langer duren voor u antwoord krijgt.

Op dit moment werk ik meestal op maandag, woensdag en vrijdag, zowel ’s morgens als ’s middags enkele uren. De andere dagen heb ik nodig om te herstellen. Gelukkig gaat dat herstellen steeds iets vlotter.

Met vriendelijke groet,

Esther Pierik
Appelhofshoeve 34
8331 XS Steenwijk
06 130 78 130
pastor.pgoldemarkt@gmail.com